De rol van Antivirus in een bedrijf

Misschien is het begrijpelijk dat Antivirusbeveiliging nog steeds belangrijk is voor elke infrastructuur van een ICT-bedrijf, omdat elke dag nieuwe virussen en malware ontstaan in het technologische landschap. Naast een brede waaier aan beschikbare keuzes, van gratis softwareprogramma’s tot betaalde abonnementen, is het ook zeer betaalbaar geworden om uw computers te beveiligen. Dat gezegd zijnde, de kans om onbeschermd te zijn tegen aanvallen kan zeer schadelijk zijn voor uw omgeving en reputatie; deze keuze maken behoort tot één van uw makkelijkste taken dezer dagen.

Schade veroorzaakt door virussen en malware:

Hoewel sommige virussen eerder irritant zijn dan gevaarlijk, bijvoorbeeld politieke of grappige boodschappen die getoond worden op uw scherm, kunnen anderen toch permanente schade aanrichten aan uw netwerk. Hiertoe behoren:

  • Gegevensaantasting
  • Registreren van toetsaanslagen
  • Spammen naar uw contacten
  • Het stelen van CPU tijd
  • Het stelen van ruimte van uw harde schijf
  • Het inbreken in uw persoonlijke gegevens
  • Het stelen van beveiligingswachtwoorden en andere persoonlijke gegevens

Mensen die een beetje leren over de gevolgen van het ontbreken van antivirusbeveiliging zijn onmiddellijk overtuigd van het feit dat ze het nodig hebben. Hier zijn een paar goede redenen om antivirusbeveiliging van topkwaliteit te nemen voor uw computer:

Bescherming tegen virussen:

Virussen zijn de beruchte computeraanvallers, en ze kunnen verschillende soorten schade aanbrengen. Er zijn veel soorten virussen die kunnen doen met een computer wat ze willen. Meestal krijgen gebruikers een virus door het downloaden van dubieuze bestanden die aangeboden worden alsof ze iets anders zijn via e-mail, of door naar een phishing website te gaan.

Terwijl u misschien denkt dat u beter weet en u geen foute bestanden zal downloaden of zelfs dubieuze websites zal bezoeken, is het toch beter in het achterhoofd te houden dat online hackers dagelijks meer aangepaste virussen verspreiden. Sommige virussen gedragen zich als een valse antivirus; andere komen via e-mail die lijken alsof ze van een vriend komen, hoewel die vriend van niets weet; andere komen van valse bankwebsites of andere belangrijke instituten waarmee u geassocieerd bent. Om samen te vatten, veel mensen die zichzelf beschouwen als kenners van de technologie worden soms ook gestrikt in het net van de virussen.

Beveiliging tegen Spyware en identiteitsdiefstal:

Spyware is een soort software die gemaakt is om uw pc te infecteren en u dan te bespionneren. Dit betekent dat de spyware al uw persoonlijke gegevens die bewaard worden op uw pc opzoekt en opslaat. Dit kan bestaan uit financiële informatie, beveiligingswachtwoorden, sociale nummer, kredietkaartgegevens en andere gegevens die de spyware kan detecteren. Sommige spyware is zo vergevorderd dat het onmiddellijk gegevens kan opnemen en opslaan; deze korte spyware loopt stilletjes op de achtergrond, en wacht tot u online iets koopt.

Verdediging tegen Spam:

Spam kan zeer vervelend zijn wanneer u wordt gebombardeerd met e-mails en advertenties waarin u helemaal geen interesse hebt. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat, als u gebombardeerd wordt met spam die nergens van lijkt te komen, dat dit een gevolg is van een virus dat op uw pc staat. Omdat antivirusbeveiligingssoftware virussen weghoudt, zou het installeren van beveiligingssoftware moeten leiden tot een drastische vermindering van spam.

Er zijn veel soorten antivirusapps om uit te kiezen, en de meest geschikte producten bieden bijna complete bescherming tegen virussen, spyware en spam. Een paar top-rated antivirussoftwaresystemen zijn Kaspersky Anti-VirusBit, Defender Antivirus Plus en Webroot Antivirus.