Goede ideeën om uw zakelijke communicatie privé te houden

Goede zakelijke communicatie is belangrijk  voor het nemen van economische beslissingen en het uitvoeren van de dagelijkse processen. Wat zijn de meest wijdverspreide communicatiehulpmiddelen die vandaag in de zakenwereld gebruikt worden?

Het landschap van de zakelijke communicatie verandert voortdurend door stijgende technologie en veranderende zakelijke processen. Veel van deze technologische veranderingen kunnen de hulpmiddelen die gebruikt worden door veel organisaties beïnvloeden, maar ook de communicatiemethodes in hun geheel.

1.Communicatie vooral gebaseerd op het internet

 1. technologieën zoals voip (voice over ip) verminderen de vraag naar traditionele telefoons terwijl webrtc (internet real time communications) videoconferenties toelaat vanuit verschillende locaties in de hele sector via het gebruik van wijdverspreide browsers en applicaties.  met de gemakkelijke installatie van webrtc, dat het delen van audio, video en  statistieken toelaat, in het achterhoofd, is er minder nood aan het behouden van traditionele infrastructuur voor communicatie.
  1. Voortdurende verschuiving naar mobiele computers

  Het voordeel van mobiele apparaten ligt in de applicaties die ze kunnen uitvoeren. Interne bedrijfscommunicatie gebeurt bijvoorbeeld vaak via sociale intranets en sociale media omdat de organisaties steeds nieuwe technologie implementeren voor communicatie die makkelijk toegankelijk is via mobiele apparaten. Veel samenwerkingsplatformen en productiviteitsapplicaties ondersteunen deze verschuiving naar werken op afstand door hun gebruikers toe te laten om overal zaken te doen zolang ze toegang hebben tot het internet. Deze hulpmiddelen geven werknemers toegang tot zakelijke gegevens en CRM platvormen via hun smartphones.

  1. Gegroeid gebruik van cloud-gebaseerde applicaties

  Het steeds groeiende gebruik van mobiele apparaten biedt een opportuniteit voor dichte cloud-gebaseerde verbale communicatie. Veel bedrijven slaan reeds voordeel uit cloud-technologie door de gebruiksvriendelijke installatie en de gereduceerde kosten. Real-time verbale communicatie via een applicatie biedt een wenselijke zakelijke communicatie-oplossing vergeleken met on-site systemen. cloudtechnologie integreren naast een bestaande CRM kan klantverantwoordelijken, directeurs of ieder ander persoon met toegang tot een centrale plaats toestaan klantgegevens te zien en te gebruiken en klantrelaties te beheren. En daarom zal het niveau van klantendiensten verbeteren terwijl de efficiëntie van de organisatie ook verbetert. Het laat werknemers ook toe op de back-end systemen in te loggen vanop elk apparaat, zelfs als het apparaat dat gegeven werd door het bedrijf niet meer beschikbaar is.

  1. Meer focus voor onderneming- en cloudbeveiliging

  Dit is niet langer een nieuwe trend maar dit jaar zal het belangrijker zijn dan ooit. Vele ondernemingen die voordeel blijven slaan uit mobiele oplossingen en clouds, betekenen een groei in het aantal verbonden apparaten en dit betekent dat er een grotere kans is dat het misloopt. High profile cyberaanvallen hebben uitgewezen hoe kwetsbaar eender welk netwerksysteem kan zijn. Technologische vooruitgangen die handige hulpmiddelen blijven leveren aan de bedrijfswereld zorgen ervoor dat nieuwe opportuniteiten ontstaan voor hackers. Waarom? Omdat elke nieuwe technologie zwakke punten zal hebben voordat ze herkend, gerepareerd en beveiligd worden. De veranderende bedreigingen voor veel communicatie-applicaties vereisen toegewijde inspanningen om integriteit en beveiliging te verzekeren.

  1. Gegroeide uitgaven aan cloud en webapplicaties

  Ondanks de bewezen besparingen en het gebruik van webgebaseerde communicatie-applicaties, zullen het implementeren en onderhouden van de beveiliging van het netwerk zorgen voor een boost in ICT-uitgaven dit jaar. En met de positieve tekenen van economische groei zullen veel bedrijven erbij proberen te blijven. Meer personeel zal aangenomen worden en uitgaven aan cloud- en webapplicaties zullen bedrijven toegang geven tot de nieuwste technologieën, software-updates en -patches, wat ervoor zal zorgen dat de technologiesector zeer competitief van aard zal zijn.

  Trends in zakelijke communicatie zullen altijd verschijnen en veranderen. Het is aan de bedrijven om de technologie en zijn groei te volgen. Het hebben van de juiste hulpmiddelen zal het makkelijker maken uw bedrijf competitief te houden in uw sector en zal de gehele zakelijke communicatie verbeteren.